faq

Uitleg en vragen

Je liefde verrassen, je ouders laten schrikken of eens een act opvoeren richting je collega's of studiegenoten: het kan allemaal met je persoonlijke neptatoeage! Je kent ze vast nog wel: de neptatoeages die vroeger wel eens bij chips of bubblegum zaten...

Wat nu als je dergelijke tattoo's zelf kunt ontwerpen en zo kunt pronken met je persoonlijke boodschap of je ouders of vriendin de schrik van hun leven bezorgen door ze te laten denken dat je een echte tattoo hebt laten zetten!

Of twijfel je om een echte tattoeage te laten zetten en wil je weten hoe jouw ontwerp zal staan op je lichaam? De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. Gebruik je fantasie & enjoy!

Veelgestelde vragen

Wat kan ik allemaal in een tattoo creëren?

Waarom FakeTattoo.nl?

Waar kan ik een neptattoo voor gebruiken?

Heeft een tijdelijke plaktattoo consequenties/bijwerkingen voor mijn huid?

Is de kleur wit uit mijn tattoo-ontwerp uiteindelijk te zien op de tattoo?

Hoe breng ik mijn neptattoo aan?

Hoe lang blijft mijn plaktattoo zitten?

Is mijn neptattoo waterproof?

Na het zwemmen werd mijn tattoo plakkerig.

Er is een lijn zichtbaar rondom de kniprand van mijn tattoo.

Hoe verwijder ik mijn tattoo?

Hoe zit het met jullie terugbetalings- en naleveringsbeleid?

Wanneer ontvang ik mijn tattoo?

Hoe lang zijn de tattoos houdbaar?

Waarom is de ontvangen tattoo kleiner dan de afmetingen waarin ik deze heb besteld?

Over de Editor, hoe krijg ik de tekst "Voeg uw eigen tekst toe en schuif deze tekst weg" weg?

Over de Editor, als ik een afbeelding / neptattoo op jullie site wil aanpassen via de button 'Pas deze tattoo aan!' dan komt de neptattoo bij de editor niet in beeld. Wat moet ik doen?

Wat is de grootste maat die ik kan bestellen?

Wat zijn de resolutie eisen voor een kwalitatief goede tattoo?

Wat zijn de verschillen tussen handgemaakte tattoos en machinaal gedrukte tattoos?

 


Wat kan ik allemaal in een tattoo creëren?

Alles wat je wilt! Wees creatief! Je kunt in principe elk plaatje op je computer uploaden om er een tijdelijke tatoeage van te laten maken, zelfs foto's.

Met foto's bedoelen we: foto van een vriend(in) en niet een foto van een echte tattoo die bij iemand op de huid zit. Als je een echte tattoo wilt namaken moet je het originele plaatje vinden.

Je kunt natuurlijk ook kiezen uit één van onze kant-en-klare tattoos en/of er zelf een naam of andere tekst bij zetten. Je kunt elk beeldprogramma gebruiken voor het maken van je tattoo die je wilt, wees er alleen zeker van dat het resultaat er goed uitziet, want wat je instuurt komt uiteindelijk EXACT in de vorm van een neptatoeage binnen.

Upload je ontwerp, kies je gewenste formaat en het aantal neptattoeages dat je van dit ontwerp wilt ontvangen. Zo makkelijk is het!

Waarom FakeTattoo.nl

Nergens anders kun je je eigen ontwerp laten ontwikkelen tot een neptatoeage op zo'n makkelijke manier als hier! De prijzen zijn laag, duidelijk en eerlijk, zonder extra fratsen.

Waar kan ik een neptattoo voor gebruiken?

Mode - Maak je statement met een coole tattoo van je eigen design! 

Liefde - Verras je vriend(in) met een romantische tattoo met haar naam erin of probeer de liefde van je leven op deze manier voor je te winnen! ;-)

Feestjes - Verras je vrienden en vriendinnen door indruk te maken op je feest met een persoonlijke neptattoo! Of deel als gastheer/gastvrouw tattoo's uit met teksten als "Sanne geslaagd", "Peter eindelijk volwassen" of "Wim's Wilde Wodkafeest" voor al je bezoekers!

Test tattoo voor je een echte laat zetten - Voor je je definitieve tatoeage laat zetten is het misschien niet onverstandig eerst even te kijken hoe je gewenste tatoeage eruit ziet op de gewenste plek. Een tijdelijke neptattoo is een ideale mogelijkheid om dit te bekijken!

Sportevenementen - Steun je favoriete voetbalteam, hockeyteam of zelfs ons nationale elftal met een zelfgemaakte neptattoo! 

Carnaval - Maak je kostuum af met een tijdelijke tatoeage of tattoeer geinige teksten op je lichaam, met de zachte G dan wel! ;-)

Vriendengroep - Creëer met je hele groep een groepsteken of meerdere en tattoeer deze allen op je lichaam tijdens feesten, vakanties of evenementen!

Of gewoon voor de lol! - Geef je ouders of liefje de schrik van hun leven, houd jezelf of anderen voor de gek met grappige teksten of bedenk één van de andere vele mogelijkheden om wat lol te maken met een tijdelijke tattoo!

Heeft een tijdelijke neptattoo consequenties/bijwerkingen voor mijn huid?

De lijm die wordt gebruikt om de tijdelijke tattoo op de huid vast te kleven is lijm die is geproduceerd in de Verenigde Staten en ter plekke medisch goedgekeurd voor cosmetisch gebruik door de United States Food and Drug Administration. Echter, zoals elk product dat wordt toegebracht op huid blijft er een kleine kans op ongunstige bijwerkingen voor sommige personen. Als je in het verleden huiduitslag of irritatie hebt gekregen door cosmetica of bijvoorbeeld het dragen van pleisters, is dit product mogelijk niet geschikt voor jou.

Als je voor het eerst een neptattoo gebruikt, zou je een klein stukje van de neptattoo eerst moeten testen op de huid. Dit kan gewoon een stukje van de tattoo zijn wat je wegknipt, dus waar geen inkt zit. Mocht de huid op de lijm reageren dan de tattoo niet gebruiken, zeker niet als de persoon jonger is dan 12 jaar.

De machinaal geproduceerde tattoos (als je meer dan 500 stuks hebt besteld) hebben lijm met een andere samenstelling en deze bevat niet de stof tolueen. We adviseren om deze tattoos niet te gebruiken voor kinderen van 3 jaar en jonger. 

Onze handgemaakte (onder 500 stuks) neptattoos bevatten geen PPD of zwarte Henna.

Onze machinaal geproduceerde (bestellingen boven 500 stuks) neptattoos bevatten neen PPD, tolueen of zwarte Henna.

De spraytattoos bevatten geen PPD, tolueen of zwarte Henna.

De verantwoordelijkheid voor het gebruik van het product ligt bij de gebruiker.

Waarschuwing: de lijm die gebruikt wordt in onze handgemaakte tijdelijke tattoo's kan mogelijk tolueen bevatten. Gebruik dit product niet wanneer u zwanger bent of baby's verzorgt!

Is de kleur wit uit mijn tattoo-ontwerp uiteindelijk te zien in mijn tattoo?

De kleur wit kan wel worden gedrukt bij onze machinaal geproduceerde tattoos (bestellingen boven de 500 stuks). Maar niet bij de handgemaakte tattoos (bestellingen onder de 500 stuks). In dit laatste geval wordt alles wat wit is in de aangeleverde afbeelding, dus transparant op de huid.

In een design met veel wit moet je je dus voorstellen dat deze kleur zal veranderen in je huidskleur. Bedenk ook dat in de wereld van de echte tatoeages het gebruik van witte inkt erg zeldzaam is!

Wil je toch graag wit in je ontwerp? Wit-tinten zoals grijs, lichtblauw enz. komen wel als die kleur op je lichaam, dus dat is misschien een oplossing.

Hoe breng ik mijn neptattoo aan?

Plaktattoo:

1. Kies voor het aanbrengen van de tattoo een plek op het lichaam uit zonder haar

2. Maak dit lichaamsgebied goed schoon en zorg dat het droog is wanneer je de tattoo aanbrengt

3. In de verpakking vind je de door jou bestelde tattoo(s) en één of enkele kleine tissues. Deze tissues zijn powder-sheets en zijn belangrijk voor het aanbrengen van je tattoo.

4. Knip de randen rondom je design zo precies mogelijk weg.

5. Zorg ervoor dat je handen droog zijn wanneer je het transparante gedeelte van de bedrukte kant van de tattoo haalt. Raak het plakkerige gedeelte van de tattoo dat nu vrij komt, niet aan.

6. Plaats de plakkerige kant van uw tattoo tegen je huid.

7. Maak een washandje of handdoek nat met warm water en druk de tattoo stevig tegen je huid gedurende 30 seconden tot het papier doorweekt is en je de tattoo door het papier heen kunt zien

8. Schuif het papier voorzichtig van je huid af en laat het 2 á 3 minuten drogen.

9. Alleen één zijde van de powder-sheet is gepoederd. De ruwe zijde met de gele kleur is de niet-gepoederde zijde. Druk met het de gepoederde zijde van de powder-sheet voorzichtig op de tattoo om het minder plakkerig te maken. Als het niet meer plakkerig is, kun je met dezelfde zijde over de hele tattoo wrijven om de glans eraf te halen.

De tattoo blijft mits juist aangebracht 3-5 dagen zitten in goede kwaliteit, ook na douchen, zwemmen e.d. Als je een kledingstuk over de tattoo draagt, kan de tattoo verkleuren.

Spraytattoo:

1. Kies voor het aanbrengen van de tattoo een plek op het lichaam zonder haar.

2. Maak dit lichaamsgebied goed schoon en zorg dat het droog is wanneer je de tattoo aanbrengt.

3. Haal het witte plakvel voorzichtig van het sjabloon af.

4: Plak het sjabloon op de gewenste plek op het lichaam.

5. Schud de Spraycan 1 a 2 minuten.

6. Spuit een dun laagje verf op het sjabloon waarbij er ongeveer 10 - 15 cm tussen de spuitbus en de sjabloon zit.

7. Laat dit even drogen en spuit weer een dun laagje verf op het sjabloon. Herhaal dit 3-4 keer.

8. Wacht een aantal seconden en haal de sjabloon voorzichtig van je huid af. Je tattoo is klaar!

Om de tattoo te verwijderen gebruik je een watje of tissue met daarop wat alcohol (of iets waar alcohol in zit zoals parfum of nagellak remover) en wrijf stevig over de tattoo heen zodat deze stukje voor stukje verdwijnt.

De spraytattoo blijft incl. douchen, zwemmen e.d. 3-5 dagen zitten mits deze juist is aangebracht.

Hoe lang blijft mijn tattoo zitten?

Met een correcte aanbrenging en verzorging van je plak- of spraytattoo kan de afbeelding een hoge kwaliteit behouden voor 3 tot 5 dagen.

Is mijn tattoo waterproof?

Ja! Zorg er wel voor dat je de tattoo niet van uw huid af schraapt tijdens het douchen. Probeer altijd de tattoo te bescherming tegen wrijving of slijtage. Met een correcte aanbrenging en verzorging kan je tattoo gewoon blijven zitten terwijl je zwemt of zweet.

Na het zwemmen werd mijn tattoo plakkerig.

Soms kan het poeder van je tattoo worden weggewassen. Meestal is een eenmalige bepoedering van je tattoo genoeg voor de gehele levensduur. Echter, als het echt nodig is dan kun je met de eerder gebruikte powder-sheet de tattoo nogmaals bepoederen.

Er is een lijn zichtbaar rondom de kniprand van mijn tattoo.

Daarom is het belangrijk om de tattoo vrij dicht langs de rand van de afbeelding te knippen. Wanneer de plakkerige tattoo is bepoederd zal de rand nog nauwelijks zichtbaar zijn. Echter, als de rand exact langs de afbeelding is weggeknipt zal de rand helemaal niet te zien zijn.

Als je echter de lijn blijft zien na het aanbrengen en het bepoederen van je tattoo, dan zult je meestal zien dat na ongeveer een dag de tattoo wat meer is ingetrokken en de lijn minder zichtbaar is.

Hoe verwijder ik mijn tattoo?

Als je je tattoo wilt verwijderen, dan kun je dit het beste doen met alcohol en een wattenschijfje.Breng de alcohol aan op het wattenschijfje en veeg het wattenschijfje over de gehele tattoo om deze nat te maken. Dit helpt om de lijm van uw tattoo af te breken. Wanneer de tattoo helemaal nat is, begin dan aan het uiteinde van de tattoo te wrijven in kleine, zachte en ronde bewegingen. Mogelijk heb je meer dan één wattenschijfje nodig, afhankelijk van de grootte van je tattoo. Het is belangrijk om de alcohol zijn werk te laten doen: harder wrijven kan de tattoo sneller verwijderen, maar het kan ook je huid gaan irriteren.

Hoe zit het met jullie terugbetalings- en naleveringsbeleid?

FakeTattoo doet er alles aan zijn klanten 100% tevreden te stellen. Wanneer je niet geheel tevreden bent met je bestelling, laat het ons weten en wij zullen doen wat we kunnen om het te verhelpen!

Wanneer ontvang ik mijn tattoo?

FakeTattoo heeft een snel leveringsbeleid. De bestelde tattoo's worden dezelfde dag nog gemaakt en gewoon via PostNL geleverd. Afhankelijk van het tijdstip waarop je je bestelling doet, heb je het binnen 1-3 werkdagen in huis.

Hoe lang zijn de tattoos houdbaar?

Voor de neptattoos die minder dan een half jaar oud zijn en bewaard zijn op een koele donkere plaats kunnen we de kwaliteit garanderen. Tattoos ouder dan een half jaar kunnen nog wel goed zijn maar onze garantie is dan niet meer van toepassing.

Waarom is de ontvangen tattoo kleiner dan de afmetingen waarin ik deze heb besteld?

Het plaatje zelf zal je niet anders ontvangen dan je hebt besteld qua grootte en kwaliteit. De tattoo plaatjes zijn te bestellen in enkele vaste maten (bijvoorbeeld 6,8 x 5 cm). Aangezien plaatjes allerlei verschillende afmetingen hebben, kan het zijn dat een plaatje bijvoorbeeld 3/4 van de vooropgestelde maat bedekt. Dan bestel je weliswaar een tattoosheet van 6,8 x 5 cm maar als het plaatje vierkant is, wordt het logischerwijs niet groter dan 5 x 5 cm.

Aangezien wij het niet benutte gedeelte van de tattoo eraf snijden wordt de tattoo soms kleiner dan de maat die besteld is. Dit doet niets af aan de tattoo aangezien je zelf thuis ook nog de tattoo moet uitknippen.

Als je zelf met de editor aan de gang gaat, zie je rechts de tattoosheet. Dit is het "canvas" waar je op kunt werken. Het deel van het canvas dat je niet gebruikt, wordt bij productie er af geknipt.

Let op: verhoudingen van het plaatje blijven altijd behouden, tenzij anders aangegeven bij opmerkingen.

Over de Editor, hoe krijg ik de tekst "Voeg uw eigen tekst toe en schuif deze tekst weg" weg

Maak het formaat van het schermpje 13,6 bij 10 cm., schuif de tekst naar onderen, klip op de tekst, en maak het formaat van het schermpje weer kleiner. Mocht je het formaat 13,6 bij 10 cm. gebruiken, geef het schermpje dan een formaat waar je de tekst weg kan schuiven in een hoekje, b.v. 20 bij 3,4 cm., en klik er dan weer op.

Over de Editor, als ik een afbeelding / neptattoo op jullie site wil aanpassen via de button 'Pas deze tattoo aan' dan komt de neptattoo bij de editor niet in beeld. Wat moet ik doen?

Als je de tattoo verkleint met het pijltje op het balkje van 'Grootte afb.' wordt de afbeelding op een gegeven moment zichtbaar.

Wat is de grootste maat die ik kan bestellen?

De grootste particuliere afmeting die je kunt bestellen is 20 bij 27 cm., deze kost €15,-. Deze kun je bestellen via ons mailadres, info@faketattoo.nl.

Wat zijn de resolutie eisen voor een kwalitatief goede tattoo?

Voor een goede kwaliteit tattoo adviseren we bij voorkeur 300 dpi, als .eps/.psd/.pdf of .ai. Helaas kan de editor niet elk soort bestand opnemen. Mocht dit een probleem zijn dan kun je je afbeelding (+ aantal & afmeting) ook mailen naar info@faketattoo.nl, waarna we u een factuur zullen sturen.

Als je je eigen afbeelding via de editor op de site gaat bestellen dan adviseren we om de afbeelding met een eigen programma op de juiste grootte te brengen aangezien het vergroten of verkleinen via de editor wat aan de kwaliteit af kan doen.

Wat zijn de verschillen tussen handgemaakte tattoos en machinaal gedrukte tattoos?

Orders vanaf 500 stuks per afbeelding worden machinaal geproduceerd. Dit gebeurt vooral voor zakelijke klanten maar ook particulieren kunnen tattoos in oplages van 500 stuks of meer bestellen (meer info). Alle kleinere oplages maken we met de hand, of je nou 2 bestelt of 100. Dit is een ander procedé en hier zitten een paar verschillen in.

Machinale tattoos zijn gedrukt op dunner papier. Hierdoor hoef je het papier minder nat te maken en kun je het sneller aanbrengen. Het droogt daardoor ook sneller. Handgemaakte tattoos vereisen wat meer aandacht bij het aanbrengen, drogen iets langzamer en het papier moet veel natter gemaakt worden om de tattoo goed los te weken van het papier.

Machinale tattoos kunnen voorzien worden van achterkantbedrukking met bijv. instructies, je logo, je URL etc. Bij handgemaakte is dit niet mogelijk.

Bij een machinale tattoo is alleen de afbeelding plakkend, het witte papier er omheen niet. Je hoeft de afbeelding dus niet uit te knippen. Bij handgemaakte tattoos is de hele sheet plakkend en daarom moet je de tattoo uitknippen.

Handgemaakte tattoos vereisen dus wat meer aandacht bij het aanbrengen en het kost ook iets meer tijd dan een machinale tattoo. De kwaliteit is echter hetzelfde en de afbeelding blijft ook even lang zitten, mits goed aangebracht. Je krijgt altijd duidelijke instructies bij de tattoo geleverd.

Wij maken iedere bestelling op maat naar wens van de klant. Daarom kun je bij ons van elke afbeelding altijd het formaat bepalen, de afbeelding aanpassen in de online editor, tekst toevoegen zelfs je eigen afbeelding uploaden. Bij andere webshops kun je vaak kiezen uit afbeeldingen in 1 formaat en kun je geen aanpassingen doen of tekst toevoegen, omdat ze een voorraad machinale tattoos hebben liggen die ze los verkopen.

Als je dus ooit een tattoo hebt gebruikt van een andere leverancier, of ooit een grotere order (500+ stuks) bij ons hebt gekocht, dan is de neiging misschien groot de door ons meegeleverde instructies voor de handgemaakte tattoo te negeren. Maar omdat de handgemaakte tattoos anders gemaakt zijn is het dus heel belangrijk dat je de instructies goed leest en nauwkeurig opvolgt!

Meest besteld:

 •  tattoo voorbeeld Day of the Dead Skull 7
 •  tattoo voorbeeld Dreamcatcher Miley Cyrus
 •  tattoo voorbeeld Forever and Always
 •  tattoo voorbeeld Pols Tattoo Combi Set 3
 •  tattoo voorbeeld Love Life, Veertje, met Schaduw
 •  tattoo voorbeeld Lace (Kant) Tattoo Set Wit 014 15 x 21 cm
 •  tattoo voorbeeld Uil

© 2012-2017 - Faketattoo.nl - Alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Contact - Cookies